Welke eetbare bloemen voor in je cocktail?

Het gebruik van eetbare bloemen in drankjes wint steeds meer aan populariteit en wij begrijpen volkomen waarom. De combinatie van zon, verfrissing en kleurrijke eetbare bloemen is simpelweg onweerstaanbaar. Eetbare bloemen fleuren je cocktails, mocktails, limonades en andere zomerse drankjes op. Ontdek welke eetbare bloem je het beste kan gebruiken voor jouw mocktail of cocktail.

 

Viooltje

Het eetbare viooltje is een allermans vriend. Het viooltje hebben wij beschikbaar in verschillende kleurmixen. Zo is er altijd wel een viooltje dat perfect past in jouw cocktail. Plaats een viooltje in een smal champagneglas, gin-tonic glas, of een martini-glas voor een elegante uitstraling.

Lavendel

Lavendel heeft een sterke smaak. De kruidige smaak past perfect bij gin-based cocktails. Gebruik één takje of een paar lavendelbloemetjes om een longdrinkglas te versieren voor een verfijnde presentatie.

Kleine anjer en medium anjer

De eetbare anjer hebben wij in verschillende formaten en kleuren. De mini anjer is zeer geschikt voor in de champagne. De medium anjer is een slag groter van formaat en staat prachtig in een longdrinkglas.

Rozen

De kleine roosjes geven een elegante, romantische uitstraling aan je cocktails. Gebruik kleine roosjes in martini-, gin-tonic-, en longdrinkglazen.

Leeuwenbek

Het leeuwenbekje is fantastische bloem voor zowel in de cocktail, als voor de decoratie van het cocktailglas. Het 'bekje' van de leeuwenbek opent wanneer je er voorzichtig op drukt. Eenmaal open kan de leeuwenbek om het cocktailglas worden geklemd, wat zorgt voor unieke eetbare decoratie! Wil je de leeuwenbek in de cocktail plaatsen? Ga voor een cocktail in een longdrinkglas. 

Primula

De mogelijkheden voor primula's in cocktails zijn eindeloos. Een mini-primula staat mooi in een champagneglas, terwijl een roosvormige primula kan worden gebruikt in een longdrinkglas. De 'platte' primula doet het goed in zowel een longdrinkglas als in een martini- of gin-glas.

Oost-Indische kers

De bloemen en bladeren van de Oost-Indische kers hebben een licht pittige smaak die goed past bij kruidige cocktails. Gebruik ze om een longdrinkglas. De Oost-Indische kers is verkrijgbaar in de kleuren oranje, rood en geel.

Gedroogde Eetbare sprinkle

Wil je een subtiel maar kleurrijk effect geven aan je cocktail? Bestrooi je cocktail met Floral Confetti. Deze sprinkle mix bestaat onder andere uit gedroogde bloemblaadjes van de blauwe korenbloem, oranje goudsbloem, oranje tagetes en rode en gele anjer.

 

Wil je nog meer inspiratie over eetbare bloemen in je drankjes? Lees dan ook ons blog eetbare bloemen in ijsblokjes

Zurück zum Blog