Summer rolls met tofu en eetbare viooltjes

Summer rolls met tofu en eetbare viooltjes

Wie wel eens in Zuid-Oost Azië is geweest heeft ze vast al eens geproefd: de ‘Summer Roll’, ook wel bekend als de ‘fresh spring roll’. Deze loempia is een licht en gezond bijgerecht voor de warme dagen. De loempia kan naar eigen wens worden gevuld: met garnalen of de veggie optie met tofu. Een ding is zeker, deze  Summer Rolls met eetbare viooltjes brengen de smaken van de zomer rechtstreeks naar jouw tafel!

Ingrediënten

  • Rijstvellen
  • Sla
  • Wortel
  • Gemarineerde, gebakken tofu 
  • Rijstvermicelli
  • Eetbare viooltjes

Bereiding

  1. Giet kokend water over de rijstvermicelli en laat ze 3 minuten weken. Laat de rijstvermicelli vervolgens afkoelen.
  2. Snijd de wortel julienne en snijd de tofu in reepjes.
  3. Week een rijstvel 30 seconden in warm water.
  4. Leg het rijstvel op een snijplank.
  5. Plaats onderaan het rijstvel wat blaadjes sla, de gesneden wortel, 2 reepjes tofu en rijstvermicelli.
  6. Leg aan de bovenkant van het rijstvel de eetbare viooltjes. Je kunt zowel de bloemblaadjes als hele viooltjes gebruiken.
  7. Rol eerst een slag over de sla, wortel, tofu en rijstvermicelli. Vouw vervolgens de zijkanten naar binnen en rol de rol verder op.
  8. Serveer de summer rolls met een zoete chilisaus.
Retour au blog