Floral Focaccia. Focaccia met eetbare bloemen

Floral Focaccia

Focaccia, afkomstig uit het hart van Italië, is een luchtig platbrood met een knapperige korst en zachte binnenkant. Traditioneel worden er bloemvormen gemaakt met tomaten, ui en kruiden. Met dit recept hoef je geen bloemen te vormen, maar gebruik je eetbare bloemen! Het resultaat? Een kunstwerk dat niet alleen geweldig smaakt, maar er ook uitziet als een kleurrijk schilderij.

Ingrediënten 

  • 500 gram bloem
  • 4 gram gedroogde gist
  • 1 tl zout
  • 1 el suiker
  • 3 el olijfolie
  • 325 ml lauwwarm water
  • Eetbare bloemen: de Bloemenmix met Steeltje is hiervoor perfect te gebruiken (gebruik uit deze mix de goudsbloem, korenbloem, viooltjes en tagetes)

Bereiding

  1. Meng in een ruime kom bloem, gist, zout, suiker, olijfolie en water.
  2. Kneed het deeg gedurende 10 minuten tot het elastisch en soepel is.
  3. Laat het deeg rijzen. Plaats het in een met olie ingevette kom, dek af met een vochtige doek en laat het op een warme plek rijzen tot het in omvang is verdubbeld (ongeveer 1 uur).
  4. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  5. Vet een bakplaat of grote ovenschaal in met olijfolie.
  6. Leg het gerezen deeg op de bakplaat of ovenschaal en druk het gelijkmatig uit met je vingers tot het gehele oppervlak is bedekt.
  7. Tijd voor de tweede rijzing: dek de bakplaat af met een vochtige doek en laat het deeg nogmaals rijzen gedurende 15-20 minuten.
  8. Bestrijk de bovenkant van het deeg met wat extra olijfolie.
  9. Hier komt het leukste deel - de eetbare bloemen! Maak met je vingers kuiltjes in het deeg en druk de eetbare bloemen in de kuiltjes.
  10. Bakken maar! Plaats de focaccia in de voorverwarmde oven en bak gedurende 20-25 minuten tot het goudbruin is.

Geniet van je Floral Focaccia met prachtige eetbare bloemen! Een echt bloemenfestijn op je bord.

 

  floral focaccia. focaccia met eetbare bloemen    

Retour au blog