Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je de meestgestelde vragen. Heb jij een originele vraag die hier nog niet tussen staat? Neem dan contact op via info@floraldelight.nl

Bestellen

Wat zijn de geaccepteerde betaalmethoden?

Je kunt betalen met IDeal, Mastercard, Visa, Sofort en Bancontact.

Kan ik ook als groothandel bestellen?

Ja zeker, wij leveren ook aan groothandel en horeca. Deze kunt u bestellen via het kopje Grootverpakking.

Kan ik mijn bestelling annuleren of wijzigen?

Je kunt je bestelling op werkdagen tot 11.00 wijzigen of annuleren door contact met ons op te nemen via Whatsapp of email.

Kan ik een factuur ontvangen?

Wanneer je tijdens het bestelproces de naam van jouw bedrijf opgeeft, zal je na verzending binnen 24 uur de factuur ontvangen.

Wat is het retourbeleid?

Vanwege de houdbaarheid kunnen verse eetbare bloemen niet geretourneerd worden.

Gedroogde en geperste eetbare bloemen kunnen wel geretourneerd worden:

Je kunt binnen 14 dagen een retour aanvragen voor bezorgde producten. Neem contact met ons op via e-mail om de retourzending te regelen. Verzendkosten voor retourzending zijn voor eigen rekening. Na ontvangst en controle van het geretourneerde product, zullen we het bedrag naar je terugstorten.

Hoe kan ik een verzoek/opmerking voor mijn bestelling/bezorging doorgeven?

Je kunt een verzoek/opmerking voor je bestelling (bijvoorbeeld wanneer je de bloemen nodig hebt) plaatsen onderaan de pagina in het winkelmandje.

Wanneer kan ik het beste bestellen om mijn bloemen op tijd in huis te hebben?

Op maandag t/m donderdag geldt voor 11.00 besteld = dezelfde dag verzonden.
Na donderdag 11.00, zaterdag en zondag = maandag verzonden.

Doorgaans heb je het pakket de volgende werkdag in huis. Soms heeft de post één dag vertraging, om deze reden adviseren wij om een dag extra te rekenen voor de bezorging.

Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele gebreken bij PostNL en DHL.

Bezorging

Kan ik de status van mijn bestelling volgen?

Ja zeker. Zodra je pakket is aangemeld bij PostNL/DHL ontvang je een track en trace code. Doorgaans ontvang je jouw pakket de eerstvolgende werkdag.

Wat is de levertijd?

Maandag t/m donderdag voor 11.00 besteld = dezelfde dag verzonden.
Besteld na donderdag 11.00 = maandag verzonden.

Binnen Nederland geldt: in de meeste gevallen betekent dit de volgende werkdag geleverd. Helaas kunnen wij dit niet garanderen omdat we afhankelijk zijn van externe pakketbezorgers.

België: levertijd 1-2 werkdagen
Duitsland: levertijd 2-3 werkdagen


Wat zijn de verzendkosten?

De verzendkosten binnen Nederland zijn €6,95. Bij bestellingen vanaf €75,- zijn de verzendkosten binnen Nederland gratis.

De verzendkosten naar België en Duitsland zijn €9,95.

Leveren jullie ook internationaal?

Wij verzenden naar Nederland, België en Duitsland.

In Duitsland is enkel het gevriesdroogde, gedroogde en geperste aanbod beschikbaar (geen vers in verband met de langere levertijd en houdbaarheid van de bloemen).

Ik heb mijn bestelling ontvangen maar er mist iets. Wat nu?

Oei, dat is niet de bedoeling. Neem contact op via email of Whatsapp en we gaan het zo snel mogelijk voor je oplossen.

Eetbare Bloemen

Hoe kan ik de bloemen het beste bewaren?

Vers: Leg je bakje bloemen direct na ontvangst in de koeling.

Gedroogd, geperst, gevriesdroogd: Om de kwaliteit van de eetbare bloemen te behouden, raden we aan om ze op een donkere, droge plaats te bewaren, bij voorkeur in de originele verpakking.

Hoe lang kan ik de eetbare bloemen bewaren?

Vers: De verse eetbare bloemen blijven 3-5 dagen goed, mits gekoeld bewaard.

Geperst, gedroogd, gevriesdroogd: Gedroogde en geperste eetbare bloemen zijn over het algemeen 6 maanden tot 1 jaar houdbaar. De houdbaarheid kan verlengt worden door de eetbare bloemen op een droge, en koele plaats te bewaren. Naar mate de eetbare bloemen ouder worden gaat de geur, kleur of textuur verloren.

Zijn alle bloemen eetbaar?

Enkel speciaal gekweekte bloemen zijn eetbaar. Bij Floral Delight bieden we zorgvuldig geselecteerde eetbare bloemen aan, die veilig zijn voor consumptie en geschikt zijn voor culinaire toepassingen.

Niet elke bloem is eetbaar. Vermijd het consumeren van bloemen uit boeketten of het wild, omdat sommige giftige stoffen of allergische reacties kunnen veroorzaken. Het is cruciaal om bloemen te kiezen die bewust worden geteeld en aangeduid als eetbaar, zoals onze bij Floral Delight verkrijgbare selectie. Onze eetbare bloemen zijn bovendien Global GAP-gecertificeerd.

Zijn eetbare bloemen gezond?

Ja zeker, eetbare bloemen kunnen een mooie toevoeging zijn aan gerechten en kunnen verschillende gezondheidsvoordelen bieden. Over het algemeen bevatten eetbare bloemen voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en antioxidanten. Ze kunnen ook vezels bevatten, afhankelijk van de soort bloem.

Daarnaast kunnen bepaalde eetbare bloemen specifieke gezondheidsvoordelen bieden. Bijvoorbeeld, sommige bloemen, zoals goudsbloem en viooltjes, worden traditioneel gebruikt vanwege hun ontstekingsremmende eigenschappen. Andere bloemen, zoals lavendel en kamille, staan bekend om hun kalmerende effecten en worden soms gebruikt in thee of aromatherapie.

Het is echter belangrijk om op te merken dat eetbare bloemen meestal in kleine hoeveelheden worden geconsumeerd, voornamelijk als decoratie of smaakversterker, en daarom dragen ze doorgaans niet significant bij aan de dagelijkse voedingsbehoeften.

Zijn de Eetbare Bloemen duurzaam geteeld?

Zeker weten! Bij Floral Delight hechten we enorm veel waarde aan duurzaamheid. Onze bloemen worden met grote zorg en aandacht voor het milieu geteeld. We maken gebruik van duurzame teeltmethoden waarbij schadelijke chemicaliën worden vermeden. Om plagen te bestrijden, zetten we biologische vijanden in, waardoor we natuurlijke oplossingen benutten.

Om het milieu te sparen, verpakken we onze verse bloemen in gerecyclede plastic bakjes. Uit verschillende experimenten is gebleken dat deze verpakking ervoor zorgt dat de bloemen het langst houdbaar blijven. Ons proces is zo ontworpen dat er geen verspilling optreedt. We benutten alle bloemen door ze te persen en te drogen.

Waar komen jullie eetbare bloemen vandaan?

Onze eetbare bloemen worden in onze eigen kwekerij in het Westland gekweekt. De verse eetbare bloemen worden op de dag van oogst verzonden. We persen, drogen de bloemen direct na de oogst, waardoor we de hoogste kwaliteit kunnen garanderen.

Kan je eetbare bloemen eten als je een allergie hebt?

Als u overgevoelig bent voor bloemen raden wij het eten van eetbare bloemen af.

Zijn eetbare bloemen geschikt voor vegetariërs en veganisten?

Ja, eetbare bloemen zijn geschikt voor zowel vegetariërs als veganisten. Ze bevatten geen dierlijke ingrediënten en kunnen een prachtige en smaakvolle toevoeging zijn aan vegetarische en veganistische gerechten.

Wat zijn gevriesdroogde eetbare bloemen?

Vriesdrogen is een speciale techniek om het vocht uit de eetbare bloemen te halen. De bloemen worden eerst bevroren, vervolgens worden de bloemen onder vacuüm gedroogd.

Dankzij dit proces blijven de natuurlijke smaak, kleur en textuur beter behouden dan bij traditioneel drogen. Door het onttrekken van vocht zijn de bloemen tot wel een jaar lang houdbaar.