Gevriesdroogde eetbare bloemen shop, bloemenshop, Floral Delight. Online bestellen

Nieuw! Gevriesdroogde Eetbare Bloemen

Als allereerste aanbieder in Nederland presenteren we je: Gevriesdroogde eetbare bloemen. Het vriesdrogen van eetbare bloemen is vereist expertise. In deze blog nemen we je mee in dit fascinerende vriesdroogproces.

Wat is Vriesdrogen? Het Proces Explained
Vriesdrogen is een speciale techniek die wordt gebruikt om voedsel conserveren en hun houdbaarheid te verlengen, terwijl de smaak, textuur en voedingswaarde behouden blijven. Het vriesdrogen van eetbare bloemen bestaat uit verschillende fasen:

  1. Selectie en Oogst: We beginnen met de oogst en selectie van de eetbare bloemen uit onze kwekerij. Denk hierbij aan viooltjes, rozen, leeuwenbekken, goudsbloemen, tagetes en juffertjes.
  2. Bevriezen: Direct na de oogst gaan de bloemen de vriesdroger in. Hier worden ze eerst bevroren.
  3. Vacuüm Trekken: Na het bevriezen wordt er een vacuüm gecreëerd in de vriesdroger. Dit zorgt ervoor dat het water in de bloemen verdampt zonder eerst te smelten, waardoor de bloemen langzaam worden gedroogd.
  4. Drogen: Tijdens het vriesdrogen ondergaan de bloemen sublimatie, wat betekent dat het water in de bloemen rechtstreeks van een vaste toestand naar een gasvormige toestand overgaat, zonder eerst te smelten. Dit proces verwijdert het vocht uit de bloemen en laat ze gedroogd achter.
  5. Verpakken: Zodra het vriesdroogproces is voltooid, worden de bloemen voorzichtig verpakt in luchtdichte verpakkingen om hun versheid en kwaliteit te behouden. Het resultaat is een product dat lang houdbaar is zonder smaakverlies.

Wat zijn de Voordelen van Gevriesdroogde Bloemen?
Gevriesdroogde eetbare bloemen bieden diverse voordelen ten opzichte van verse eetbare bloemen:

  • Langere Houdbaarheid: Gevriesdroogde bloemen hebben een veel langere houdbaarheid dan verse bloemen, waardoor je ze over een langere periode kunt gebruiken.
  • Behoud van Smaak en Kleur: Het vriesdroogproces behoudt de natuurlijke smaak en kleur van de bloemen.
  • Geen Verspilling: Je hoeft je geen zorgen te maken over verwelkende bloemen en verspilling, aangezien gevriesdroogde bloemen hun kwaliteit behouden.

Hoe Gevriesdroogde Bloemen Gebruiken en Bewaren?

Gebruik: Door het vriesproces zijn de bloemen knapperig en wat broos geworden. Haal de bloemen daarom voorzichtig uit de verpakking, bij voorkeur met een pincet aan de stengel aan de onderkant van de bloem.
Toepassingen: Gevriesdroogde eetbare bloemen kunnen op dezelfde manier worden gebruikt als verse bloemen geven aan taarten, gebak, salades, cocktails, thee en nog veel meer.
Bewaaradvies: Bewaar je gevriesdroogde eetbare bloemen op een donkere en droge plaats, in de luchtdichte verpakkingen waarin ze zijn verpakt. Hierdoor blijven ze langer vers. We adviseren om bij gebruik de verpakking zo snel mogelijk weer te sluiten.
Houdbaarheid: Onze gevriesdroogde eetbare bloemen hebben een houdbaarheid van ongeveer een jaar. Daarna zullen de kleuren beginnen te vervagen en de bloem wat slapper worden.

 

Terug naar blog